23948sdkhjf

City Gross tar in landodlad svensk gårdsfisk

Ska säljas i samtliga butiker.

City Gross inleder ett samarbete med den svenska fiskproducenten Gårdsfisk. Detta innebär att samtliga butiker kompletteras med landodlad fisk från Sverige.

Vi är glada över att inleda ett samarbete med en inhemsk aktör som skapar fler möjligheter för våra kunder att äta fisk, säger Madeleine Rispe, kategorichef för fisk på City Gross i en kommentar.

Drygt hälften av all fisk som konsumeras idag är odlad – men den överhängande majoriteten sker till havs och utomlands. Gårdsfisk i Skättilljunga producerar däremot fisk på land i Skåne. Deras fiskodling är konstruerad som ett slutet system där 95 procent av vattnet återanvänds, bland annat på åkermark.

– Av den fisk vi äter i Sverige är 75 procent importerad. Det vill vi ändra på. Våra fiskar är lämpliga att föda upp. Dels för att de växer fort, lever i stim, inte blir sjuka och därav inte behöver medicineras. Dessutom kan de äta en hög andel vegetabiliskt foder, säger Johan Ljungquist, vd och grundare av Gårdsfisk.

Till en början kommer hel fisk och filéer av rödstrimma och clarias finnas i fiskdiskarna men så småningom kommer utbudet att kompletteras ytterligare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094