23948sdkhjf

Chefskarusell i föreningarna – han tar över Coop Oskarshamn

När fusionen sprack valde Niclas Johansson att lämna sin vd-post. Nu har Coop Oskarshamn anställt en ny vd. I augusti tillträder Richard Hedsand som i slutet av maj lämnade Coop Kristianstad Blekinge.

Vårens två Coopfusioner, varav den ena blev av och den andra sprack, har varit föremål för mycket diskussion – och katalysator för en chefskarusell.

I slutet av februari presenterades planerna på en fusion mellan Kf Göta och Coop Oskarshamn som skulle ha påverkat 1 250 anställda. Men fusionen blåstes av i mitten av maj och i början av juni tog Niclas Johansson, vd för Coop Oskarshamn, konsekvenserna av misslyckandet och avgick från sin post. I stället tillträder Johansson den 1 augusti som ny drift- och försäljningschef på Kf Göta.

Planerna på den mindre fusionen, den mellan Coop Kristianstad Blekinge och Kågeröds handelsförening, blev offentliga i slutet av mars. En månad senare framgick att Coop Kristianstad Blekinges vd och styrelse hade olika syn på framtiden. Vd Richard Hedsand lämnade med omedelbar verkan.

Två veckor senare var fusionen godkänd av båda föreningarna. Samtidigt meddelade föreningschefen Mats Stedt att han ville kliva av efter åtta år hos Kågeröds handelsförening. Hans sista dag blev den 31 maj.

Nu står det alltså klart att det blir Richard Hedsand som ersätter Niclas Johansson som vd för Coop Oskarshamn. Han tillträder sin nya tjänst den 28 augusti. Hedsand kommer alltså senast från Coop Kristianstad Blekinge, men har även varit vd i sex år för Coop Gotland samt försäljnings- och driftschef i Coop Väst.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079