23948sdkhjf

Ica och Hemköp försöker blåsa av planer på Stora Coop

Den 3 000 kvadratmeter stora butiken hotas.

Coop har sedan tidigare varit intresserad av att etablera en 3 000 kvadratmeters stormarknad i Svedala. I dagsläget finns inga prognoser på när butiken skulle kunna öppna men kommunen har föreslagit en detaljplansändring som skulle möjliggöra en etablering på Östra industriområdet.

Förslaget retar gallfeber på Ica och Hemköp som också driver butiker i Svedala.

Kommunen antog en handelspolicy 2014 som tydligt anger var handel med livsmedel får ske i Svedala. De platserna är i centrum och på gamla silotomten mittemot Optimera. Hemköp etablerades utifrån den policyn och vi anser att den ska följas, säger Mattias Karlsson, butikschef på Hemköp till Lokaltidningen.

Förslaget har legat ute på samråd under sommaren där vem som helst kan komma med synpunkter och det har både Hemköp, Ica Sverige och Ica Kvantum Karlssons gjort.

– Policyn togs fram för att vi som handlare skulle känna trygghet och tillit. Det gjordes ett grundligt arbete och man kom fram till att Svedala kommun skulle kämpa för centrumhandeln. Om de skulle gå vidare med planerna utan att först ta fram en ny policy så förväntar jag mig att kommunen kompenserar alla som har etablerat sig här efter handelspolicyn. Men jag utgår ifrån att de ser över handelspolicyn och gör en ny, långsiktig, plan, säger Mattias Karlsson till Lokaltidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129