23948sdkhjf

Nästa karriärsteg – tillbaka som kompanjon

Efter fyra år som handlare går Jimmy Wolffberg snart tillbaka till den butik han var anställd i tidigare, Ica Supermarket Oppeby. Flyttlasset går i början av september.

– Det var egentligen aldrig meningen att jag skulle bli handlare utan snarare ett sätt att, där och då, komma vidare i karriären, säger han till Fri Köpenskap.

Jimmy Wolffberg har drivit Ica Nära Kristinehamn tillsammans med sambon Petra Eriksson och den som tar över som handlare är Johanna Sjöholm.

– Det har varit väldigt kul och lärorikt också att jobba ihop som par, vilket vi inte gjort på många år. Det har varit väldigt mycket jobb, både högt och lågt, ena stunden tar man itu med juridiska frågor och i nästa plockar man upp mjölk i hyllorna.

Butiken har gått från 19 miljoner kronor till 26 miljoner kronor i omsättning under de här åren och man har bland annat jobbat mycket med arbetsrutiner, förstås några ombyggnader och kundanpassat sortimentet, där lokalproducerat är starkt efterfrågat i Värmland.

Jimmy Wolffberg tar med sig erfarenheter både från tidigare anställningar och nu som handlare där han lagt stort fokus på analyser. Han anser att man måste se varje butik för vad den är – i det här fallet i första hand en kompletteringsbutik. Därav har han storsatsat på mejeri som är butikens största avdelning.

– Vi har gjort mycket i butiken men på mejeri har vi lagt extra krut. Det första året satsade vi på att stycka kött för att jag hade den kunskapen sedan tidigare. Det var uppskattat men vi såg inte lönsamheten på längre sikt så vi valde att satsa på andra avdelningar och tog exempelvis in produkter från då nystartade Wermlands Mejeri.

Det som finns på tapeten i debatten spiller också över på den lilla butiken och det gäller att hänga med i trenderna.

– Vegetariskt har vi märkt fungerar bättre och bättre, däremot är ekologiskt fortfarande svårt att få igång ordentligt, en prisfråga enligt mig själv. Via sociala medier har vi kunnat nå ut till kund med förändringar och nyheter i butiken vilket har varit ett enkelt sätt att få lite extra goodwill hos våra kunder.

Till nya jobbet som kompanjon på Ica Oppeby i Nyköping tar Jimmy Wolffberg med sig sin samlade erfarenhet både från tiden som anställd och som egen.

– Jag går in i en mer ledande roll med mer administration, planering och uppföljning än tidigare, vilket ska bli jättekul och motiverande. Butiken står inför spännande förändringar.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094