23948sdkhjf

Handlare tar över ny butik – femdubblar ytan

”Fantastiskt att få komma till ett stadsläge”.

Robban och Karin Reer som driver Ica Nära Arkelstorp växlar upp och blir nya handlare hos Ica Supermarket Simrishamn när den tidigare handlaren Tommy Persson går i pension.

– Det känns fantastiskt. Efter att ha huserat i 16 år på landsbygden är vi överväldigade att få testa på en butik i stadsmiljö, säger Robban Reer till Fri Köpenskap.

Butiken ligger centralt i Simrishamn, med gatuläge och parkeringsplatser under butiken. Omsättningen ökas från 37 miljoner till omkring 125 miljoner kronor netto.

– Först kommer det att handla om att vara ödmjuka och sätta oss in i verksamheten. Därefter vill vi smörja maskineriet lite och addera lite moderna saker som snabbkassor och självutcheckning, berättar Robban Reer.

Mest lyrisk är han över den ytterligare ytan. Handlarna går från 580 till cirka 2 500 kvadratmeter säljyta.

– Jag är en färskvarukille i grund och botten men i Arkelstorp har inte möjligheterna funnits att satsa så mycket som man skulle vilja.

Övertagandet sker den 1 oktober i år men någon ny handlare till Ica Nära Arkelstorp är inte klar ännu.

Och det blir stora skor att fylla för den som tar över. Karin och Robban Reer har nämligen ökat omsättningen från 10 till 37 miljoner kronor och bara haft en marginellt negativ försäljningsmånad på 16 år.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141