23948sdkhjf

Omfattande chefsrockad på Coop i Dalsland

Ny butik leder till byten i flera led.

Det är stora förändringar på gång i Coop Väst i Dalsland där flera butikschefer byter plats samt nya rekryteras. Hela sju nya eller gamla butikschefer har, eller kommer att utses och det hela beror i stor utsträckning på den nya butiken som ska öppna i Mellerud den 24 oktober.

Coop Mellerud kommer från starten att styras av Maria Fredriksson som närmast kommer från Coops butik i Ed.

– Jag har jobbat på Coop i 35 år. Att få vara med och öppna en ny butik är jättespännande och troligen inget man kommer att få vara med om igen, säger Maria Fredriksson till tidningen Dalslänningen.

I Ed tar istället Cecilia Edvardsson som för nuvarande är butikschef i Bengtsfors över och Bengtsforssbutiken tas i sin tur över av Cecilia Karlsson. Cecilia Karlsson har fram tills nu varit butikschef för Coop Högsäter, men vem som tar över den butiken är ännu okänt.

Den nya butiken i Mellerud ger även andra svallvågor i butikslandskapet då Carina Fransson, nuvarande butikschef i Färgelanda ska ansvara för kassa och spel på Coop Mellerud. Färgelanda kommer istället ledas av Rebecka Olausson, nuvarande butikschef i Bäckefors.

Även nuvarande chef i Coop Åsenbruk får ny anställning i den nya Mellerudsbutiken, men vem som tar över där är ännu okänt.

Samtidigt kommer även Coop i Mustadfors som varit utan butikschef ett tag nu få en ny då Emilia Gustavsson går från att vara färskvaruchef till att ta ett helhetsansvar.

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062