23948sdkhjf

Trots stoppet – Zeunerts julmust ohotad

Både bryggeri och varumärke är fortsatt i Kopparbergs ägo.

I somras meddelades personalen på Zeunerts Bryggeri i Sollefteå att samtliga sju tjänster varslas och från och med nästa vecka upphör leveranserna till Kopparbergs, vilket Fri Köpenskap berättade om i går.

Men enligt Peter Bronsman, vd på Kopparbergs som äger Zeunerts, betyder det inte nödvändigtvis slutet för bryggeriet då Kopparbergs fortfarande försöker hitta en köpare av bryggeriet. Endast som en sista åtgärd är det aktuellt med att lägga ner verksamheten.

– Vi kommer att avveckla om vi inte får det sålt men vi har som ambition att få det sålt, säger Peter Bronsman till Fri Köpenskaps systertidning Food Supply.

På sociala medier har många uttryckt oro för att framförallt Zeunerts populära julmust nu skulle försvinna från hyllorna men enligt Peter Bronsman är det ingen risk för att så ska ske.

– Det är ingen risk att det inte blir någon julmust till jul. Själva varumärket kommer finnas kvar oavsett om vi får nya ägare eller inte, alla beslut är nu hypotetiska och vi äger fortfarande både varumärket och bryggeriet. Allt är som vanligt tills dess att det händer någonting, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.598