23948sdkhjf

Astrid och apornas butik i konkurs

"Spiken i kistan var när huvudägaren gick i konkurs".

I början av mars gick det vegetariska varumärket Astrid och aporna i konkurs för att återuppstå igen i juni under ny ledning. Samtidigt har Astrid och aporna existerat i butiksform i Malmö sedan 2007, vilket också var där det hela startade. Den större landsomfattande produktionen startade senare i företaget Goodtrade Scandinavia, vilket var det företag som försattes i konkurs i mars.

Men nu har även Malmö-butiken på Gustav Möllers gata gått i konkurs på grund av försämrad ekonomi.

– Det är fortfarande tidigt i processen så exakt hur företagets finanser ser ut är inte utrett ännu, säger konkursförvaltare advokat Patrik Kalman till Fri Köpenskap.

– Men det står klart att omsättningen har minskat den senaste tiden och att spiken i kistan var när huvudägaren gick i konkurs och det då var svårt att hitta en ny leverantör, tillägger han.

Vad händer nu?

– Nu kommer det att hållas en utförsäljning samtidigt som vi undersöker möjligheterna att hitta en köpare, säger Patrik Kalman.

Både butikens och Goodtrade Scandinavias huvudägare Hold me Holding Company inledde konkurs i slutet av augusti.

Konkursen av butiken och Goodtrade Scandinavia påverkar inte varumärket Astrid och aporna som fortgår i annan, separat, regi som tidigare annonserats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094