23948sdkhjf

Då öppnar Matvärlden i Vällingby

”Vi ska vara game changers”, säger driftschefen.

Fri Köpenskap kunde i början av maj berätta att Matvärlden köpt upp City Gross tidigare butik i Vällingby. Butiken, som är mitt i omställningsarbetet, kommunicerar nu ett öppningsdatum. Torsdag den 10 oktober slår butiken upp dörrarna.

Det blir en vidareutvecklad och anpassad Matvärlden. Varje gång vi öppnar en ny butik ska vi förfina och utveckla våra USP:ar. Alltid bättre än i går är mottot, säger driftschefen och delägaren Per Ekstrand till Fri Köpenskap.

Matvärldens tydligaste USP är det etniska sortimentet och med det unika konceptet är intresset för kedjan stort.

Vi får massor av frågor både från nyfikna leverantörer och intresserade kunder. Räckvidden på våra inlägg i sociala medier är också mycket stort så vi märker att det är många kunder om är förväntansfulla, berättar Per Ekstrand.

Butiken som har en säljyta på omkring 2 700 kvadratmeter blir Matvärldens tredje butik efter Veddesta och Tensta. Hemköps, Årets ledare 2018, Joselin Mella, har som Fri Köpenskap tidigare berättat rekryterats in som butikschef. Hon har dessutom tagit med sig Erika Forsberg som blir ställföreträdande butikschef.

Jag har jobbat med Joselin tidigare och kan skriva under på att hon har ett mycket bra driv, goda ledaregenskaper och en djup och bred kunskap inom det etniska sortimentet, inte minst från tiden på Alby Matcenter (Matrebellerna). Något som är värdefullt för vår framtida utveckling, säger Per Ekstrand.

Matvärlden i Veddesta vann branschens mest prestigefyllda pris, Årets butik, på Dagligvarugalan 2017.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156