23948sdkhjf

Bergendahls Eko mot åttonde butiken

Beslut har fattats om att öka expansionstakten.

Bergendahls stormarknadskoncept Eko forsätter expansionen. I början av året öppnade kedjan butik i Marieberg i Örebro och nu väntar den sjunde öppningen; denna gång i Birsta i Sundsvall i oktober, som Fri Köpenskap tidigare skrivit om. Därtill ska även en åttonde butik se dagens ljus under kommande året, uppger Kristianstadsbladet.

– Vi vill öka vår expansionstakt i den mån vi hittar bra lägen, säger Ted Berggren, vd Eko, till tidningen och lägger till att mycket hänger på att kedjan behöver ha rejält tilltagna lokaler.

Till Kristianstadsbladet säger Ted Berggren bland annat att avdelningarna för Disney och godis samt leksaker slagit extra väl ut och att tillväxten har varit god i både etablerade och nya butiker. Kedjans omsättning ökade 6 procent i juni, 10 procent i juli och 9 procent i augusti. Och det är med fysiska butiker som Eko ska växa, kedjan ska inte satsa på e-handel.

Eko Stormarknad, som ingår i Bergendahls, har butiker i Fjälkinge, där även huvudkontoret är beläget, Malmö, Kalmar, Västerås, Borås och Örebro och i oktober öppnar alltså kedjan i Sundsvall.

Läs mer om: Eko
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125