23948sdkhjf

Här öppnar Sveriges första outlet – för mat

I ÖoB:s gamla lokaler vid E20 i Skara öppnar inom kort en outlet för mat. Det är företaget Matab Outlet som etablerar sig på orten.

Matab Outlet jobbar med Sveriges livsmedelsproducenter för att minska matsvinnet och ge konsumenter ett klimatsmart och billigt alternativ.

I ett pressmeddelande skriver de att det finns flera alternativ för basvaror som inte går att sälja i traditionella kanalar. Däremot finns det mycket få kanaler för kyl- och frysvaror. Det är något som företaget nu vill råda bot på.

– Vi försöker nu göra iordning butiken för att kunna vara så flexibla som möjligt. Det blir ett fortlöpande förändringsarbete i butiken, säger Christopher Lawrence Brown, en av ägarna till butiken, i en kommentar. Han fortsätter:

– Det är viktigt är att snabbt kunna ställa om för att ta emot varierande partistorlekar i de olika kategorierna. Vi siktar på att inviga butiken den 12 oktober. Flera stora varumärken är med på tåget när vi startar vår resa och fler är på gång in, både mindre och större aktörer.

Fastigheten ställs nu i ordning av ägaren G&K Blanks Fastigheter, som ingår i Julakoncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094