23948sdkhjf

Bergendahls får kritik för uppsägningar

Personal följer inte med från nerlagd City Gross.

City Gross i Hyllinge ska läggas ned vilket innebär att cirka femtio anställda snart står utan jobb. Samtidigt pågår just nu rekrytering av ny personal på Bergendahls lågpriskoncept Cash i Hyllinge, men City Gross anställda får inte förtur till de nya jobben. Vilket upprör flera anställda på City Gross.

– Det är kränkande. Cashen flyttar in på vårt område, men vi får inte vara kvar. Vi får söka som alla andra och har ingen nytta av våra år i företaget, säger en anställd till Landskrona Posten.

Lagen om anställningsskydd gäller endast för bolag och inte koncerner vilket innebär att Bergendahls inte har ett formellt ansvar att erbjuda sina anställda jobb i ett annat bolag. Vid nedläggningen sade Bergendahls att de skulle ta hand om personalen och de har bland annat hyrt in coacher för att hjälpa de anställda att komma vidare, men det har inte varit tillräckligt enligt den anställde som Landskrona Posten talat med.

– De sparkar oss rakt ut i intet, det kallar jag inte personalomsorg. Många är deppiga, man har kanske haft hela sitt yrkesverksamma liv här och är rädd för att bli ratad, att vara för gammal, säger denne till tidningen.

Enligt Daniel Forss, City Gross affärsområdeschef är nedläggningen av City Gross och driften av Cahs två separata processer.

– Det är två olika bolag nu, och jag har full förståelse för att man är besviken och ledsen över situationen. Men vi sitter i en svår situation. Vi har legat helt ensamma i ett öde köpcentrum och de sista åren har City Gross haft det tufft, säger han till Landskrona Posten.

Enligt Daniel Forss har dessutom flera anställda redan gått vidare och enligt honom är det inte nödvändigtvis samma kompetenser som efterfrågas då Cash har ett annat koncept.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094