23948sdkhjf

Coop Kristianstad Blekinge utser permanent vd

Coop Kristianstad Blekinge utsåg i maj Martin Runquist till tillförordnad vd. Han kom då närmast från Coop Butiker & Stormarknader (CBS). Nu har styrelsen kommit överens med Runquist om en permanent roll som föreningens vd.

– Jag har varit tillförordnad vd sedan i maj men nu har vi bestämt att jag ska vara kvar permanent, bekräftar Martin Runquist för Icanyheter.

Martin Runquist efterträdde i maj Richard Hedsand som lämnade vd-posten efter att han och styrelsen haft olika syn på hur föreningen skulle drivas vidare. I somras blev Hedsand i stället vd för Coop Oskarshamn

För Martin Runquist handlar det nu om att säkra en långsiktig organisk tillväxt för Coop Kristianstad Blekinge.

– Fokus ligger som alltid på försäljning. Vi har under en period inte växt med marknaden och behöver säkra långsiktig organisk tillväxt som ska kompletteras med ett antal nyetableringar, säger Martin Runquist till Icanyheter.

37-årige Martin Runquist började på butiksgolvet på Coop redan under skoltiden och har haft många roller inom Coop bland annat som butikschef och controller. Senast var han försäljnings- och driftschef för CBS 40 stormarknader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078