23948sdkhjf

Efter Hemköpsaffären – nu öppnar nya Östenssons: ”Så här ska våra butiker se ut”

Följ med in i den helt nyrenoverade butiken.

I april kunde Fri Köpenskap berätta att det fristående familjeföretaget Östenssons med nio butiker i Östergötland blir en del av Hemköp. Affären beskrevs som Hemköps största sedan Vi-butikerna 2011 och i dag, den 4 oktober, öppnade den första helkonverterade butiken på Verkstadstorget i Motala.

Butiken är totalrenoverad och blir förebilden för Östenssons övriga butiker.

– Det är så här vi vill att våra andra butiker ska se ut när vi är i mål, säger Anders Lindblom, vd för Östenssons till Fri Köpenskap.

De tidigare emv-produkterna från Bergendahls är så klart bortplockade och sortimentet är lagt enligt Hemköps planogram med Garant och andra emv-produkter. Men många av Östenssons godbitar finns kvar.

– Jag är väldigt nöjd över sortimentsbredden och vi har väldigt många varor som vi tillverkar själva – med eget kök och bageri till exempel.

Kolla in förebilden för Östenssons-omställningarna.

Butiken är 30 år gammal och ombyggd senast för 20 år sedan så det kändes naturligt att satsa på just den.

– Det var verkligen på tiden för den här butiken att få ett lyft. Den har hållits stängd i sex veckor under ombyggnationer och det har varit ett stort intresse från kunderna, så det känns helt fantastiskt att äntligen kunna öppna, säger Anders Lindblom.

De andra butikerna är nyare och därför planeras inget större ingrepp i närtid.

– Övriga åtta butiker håller på att ställas om och där kan jag tänka mig att vi är klar i slutet av året. Vi fasar ut delar av sortimentet och tar in nya produkter men det blir inte lika omfattande förändringar som i den här butiken.

En av de största nyheterna i butiken på Verkstadstorget är en ordentlig manuell delikatess – något som kunderna efterfrågat länge. Dessutom har Östenssons tack vare Hemköpsaffären fått tillgång till Hemköps teknik. Butiken har exempelvis sex sprillans nya självutcheckningsstationer.

– Det är helt nytt för oss och lite småpirrigt till och med. Men under premiären har vi fått låna duktig Hemköpspersonal som stannar över helgen och hjälper våra medarbetare att bli varma i kläderna.

Butiken har omkring 1 000 kvadratmeter säljyta och drygt 20 anställda. Östenssons-varumärket finns kvar på skylten men har fått besök av Hemköpsloggan som finns under.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14