23948sdkhjf

Tvångsstängda butiken får inte öppnas – skadedjur hittades

För en månad sedan tvångsstängdes Storlien Food Handel efter att omfattande och allvarligt livsmedelsfusk uppdagats. Nu har en uppföljande inspektion gjorts och i samband med den hittades skadedjur, skriver jämtländska medier.

Gränshandelsbutiken kommer därför att forsätta att hållas stängd, men nu på obestämd tid. Familjen som driver butiken riskerar dessutom att förlora tillståndet att sälja tobak och e-cigaretter.

Storlien Handel hade på sig till i går, måndag, att visa att butikens verksamhet håller sig inom livsmedelslagen. Men trots att ägarna avvisat den tidigare kritiken så fanns det fortfarande stora brister när inspektörerna gjorde återbesök i butiken.

– Det var fortfarande skadedjur, odeklarerade allergener och ofullständig märkning, säger Åre kommuns miljöchef Daniel Fackel till Östersunds-Posten

Vid tillslaget i mitten av september, då kommunen hittade tio år gamla livsmedel och omärkta lammkroppar. togs också ett stort parti tobak i beslag. En polisutredning pågår sedan dess om misstänkt felmärkt och omärkt tobak samt felaktig hantering av e-cigaretter.

Under måndagen höll socialnämnden i Åre kommun möte och beslut fattades då om att företrädarna för bolaget Storlien Food Handel inte längre har rätt att sälja tobak och e-cigaretter. Detta förbud gäller i sex månader. ”Trots vitesföreläggande på 100 000 kronor har företaget fortsatt att felmärka tobak i sina lokaler”, skrev tjänstemännen inför beslutet i socialnämnden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078