23948sdkhjf

Tvångsstängda butiken får inte öppnas – skadedjur hittades

För en månad sedan tvångsstängdes Storlien Food Handel efter att omfattande och allvarligt livsmedelsfusk uppdagats. Nu har en uppföljande inspektion gjorts och i samband med den hittades skadedjur, skriver jämtländska medier.

Läs också: Coops nya gränshandelsbutik öppnar – utan gränshandel

Gränshandelsbutiken kommer därför att forsätta att hållas stängd, men nu på obestämd tid. Familjen som driver butiken riskerar dessutom att förlora tillståndet att sälja tobak och e-cigaretter.

Storlien Handel hade på sig till i går, måndag, att visa att butikens verksamhet håller sig inom livsmedelslagen. Men trots att ägarna avvisat den tidigare kritiken så fanns det fortfarande stora brister när inspektörerna gjorde återbesök i butiken.

– Det var fortfarande skadedjur, odeklarerade allergener och ofullständig märkning, säger Åre kommuns miljöchef Daniel Fackel till Östersunds-Posten

Vid tillslaget i mitten av september, då kommunen hittade tio år gamla livsmedel och omärkta lammkroppar. togs också ett stort parti tobak i beslag. En polisutredning pågår sedan dess om misstänkt felmärkt och omärkt tobak samt felaktig hantering av e-cigaretter.

Under måndagen höll socialnämnden i Åre kommun möte och beslut fattades då om att företrädarna för bolaget Storlien Food Handel inte längre har rätt att sälja tobak och e-cigaretter. Detta förbud gäller i sex månader. ”Trots vitesföreläggande på 100 000 kronor har företaget fortsatt att felmärka tobak i sina lokaler”, skrev tjänstemännen inför beslutet i socialnämnden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094