23948sdkhjf

Ytterligare ett handelsområde i Umeå får tummen upp

En livsmedelsbutik på 2 500 kvadratmeter innefattas.

Senast I går kväll kunde Fri Köpenskap berätta att en livsmedelskedja tillsammans med flera andra aktörer är på gång till ett nytt handels- och logistiknav som ska växa fram som en konsekvens av västra länken som är Umeås sista pusselbit i vägomdragningen runt staden. Läs mer om det här.

Nu står det också klart att det handelsområde i norra delen av ringleden, Norra länken, tagit ett viktigt steg i utvecklingen. Detaljplanen kring det område som Fri Köpenskap i en stor granskning tidigare berättat om har nu klubbats av byggnadsnämnden.

Detaljplanen för Sandbäckens handelsområde rymmer 37 500 kvadratmeter byggyta och innefattar förutom volymhandel också utrymme för en livsmedelsbutik på 2 500 kvadratmeter.

– Området kommer innehålla en blandning av verksamheter, kontor och handel och på sikt integreras med anslutande framtida stadskvarter inom I20-området, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande i en kommentar.

Butiken hamnar nära Stora Coop och Willys som länge prenumererat på ett fantastiskt läge i nära anslutning till en av de mest trafikerade knutpunkterna i staden och de stora bostads- och villaområdena Ersboda och Ersmark.

Vi har ett 50-tal företag som tittar på att komma till Umeå och en del av dem väntar på ett bra läge som det här är, säger nämndens ordförande Mikael Berglund till Folkbladet.

Fyra butiker har de tre senaste åren öppnat upp i anslutning till det nya vägnätet, nämligen Willys Avion, Ica Kvantum Mariehem, Stora Coop Tomtebo och Coop Mariehem. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094