23948sdkhjf

Här öppnar Willys ny butik vid norska gränsen

Som Fri Köpenskap tidigare berättat så etablerar Willys en ny butik vid den norska gränsen. Premiären sker på torsdag, den 31 oktober, i det nyligen omdöpta Strömstad Shoppingcenter.

Det har funnit två Eurocash-butiker i området, varav en är profilerad Eurocash och den andra gått under namnet Strömstad Mat. Det är den sistnämnda som byggts om och omprofilerats till Willys-konceptet. 

–  Det känns väldigt bra att även norra Bohuslän nu får en Willys. Det geografiska läget kan dessutom inte bli bättre med ett stort upptagningsområde, säger Helene Wall, butikschef Willys Strömstad.

Den nya butiken ligger i en öppen butikslokal och kommer att fokusera på bland annat färskvaror som färskt kött, frukt och grönt, chark, mejeri och hembakat bröd. Det kommer även finnas en stor andel ekologiska och miljömärkta varor i sortimentet. Kunderna erbjuds även salladsbar, grillat och möjlighet till självskanning.

Butiken får 4 000 kvadratmeter i fastigheten som tidigare var känd som Gallerian Strömstad, men som i dagarna bytt namn till Strömstad Shoppingcenter. 2,5 miljoner besökare årligen handelsplatsen.

”Det är ungefär 70 procent norrmän vid handelsplatsen men bland lokalbefolkningen är det många som åker till Uddevalla för att handla billiga livsmedel. En prisaggressiv aktör som inte särskilt riktar sig mot norrmännen har varit efterfrågat”, har centrumchefen Ola Persson tidigare berättat för Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093