23948sdkhjf

Fodi expanderar med förvärv

Den lokala matleverantören Fodi, aktiv i Stockholmsregionen, expanderar. De har bland annat tagit in mer kapital och nu förvärvar de även grossistföretaget Gården Direkt som blir en del av Fodi.

Gården Direkt är en distributör av lokalproducerade livsmedel från svenska matproducenter och Fodi tar därmed steget in i grossistledet och får på så vis in ytterligare ett 50-tal lokala producenter.

– Uppköpet är ett naturligt steg i vår ambition om att ha ett ledande sortiment av lokalproducerade varor. Att Gården Direkt nu blir en del av Fodi kommer att gynna båda parter då det innebär effektiviseringar inom både inköp och logistik, vilket kommer att främja den långsiktiga tillväxten, säger Jonas Hammargren, vd på Fodi.

Tidigare i somras tog Fodi in 21,5 miljoner kronor i riskkapital för fortsatt expansion och etablering i nya områden. Nu genomförs ytterligare en emission om 17,5 miljoner, i vilken förvärvet av Gården Direkt ingår. I samband med detta får Fodi in två nya ägare, Daniel Pilotti från Budbee och Instabox samt Johan Karlsson från Slättö som båda tar plats i styrelsen.

Den sista delen av den pågående investeringsrundan, som startade i somras, kommer att avslutas innan årsskiftet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078