23948sdkhjf

Fodi ligger ute för bud – men kedjorna nobbar e-handlaren

Enligt konkursförvaltaren kan Fodi komma att leva vidare, men dagligvaruaktörerna har nobbat dem.

Det gick inte för den hyperlokala e-handlaren Fodi som tog in 80 miljoner i kapital och expanderade på några marknader i Stockholmsområdet. I början av februari gick bolaget i konkurs.

Nu berättar däremot konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson för E-handel.se att företaget kan komma att leva vidare. Både intressenter och budgivare ska finnas och budgivningen har förlängts till i kväll, fredag.

Det finns ett intresse, men jag vill inte kommentera vilka konkreta bud som inkommit. Vi har skickat ut materialet till ungefär 15 intressenter, men exakt hur många konkreta bud det rör sig om kan jag inte säga, säger han till branschsajten.

Samstämmiga källor till Fri Köpenskap har däremot berättat att Fodi redan innan konkursen hört sig för i branschen om en försäljning – men fått nobben.

– De hade vissa fina tekniska lösningar, exempelvis en ganska väl fungerade logistik och produktion kring hur de plockar och distribuerar sina produkter. De hade absolut vissa värden men sedan handlar de också om hur man ska integrera de värdena i sin egen verksamhet. Att någon skulle vara intresserad av helheten har jag svårt att se, säger en av källorna.

– Det finns inte direkt något att köpa förutom en kundstock, men den går direkt tillbaka till marknaden ändå, säger en annan.

Att få ihop ekonomin skulle bli svårt, menar våra källor.

– Att köpa upp Fodi skulle nog kosta mer än det smakar. Däremot är det säkert någon som är intresserad över någon del men som fristående blir det nog knepigt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078