23948sdkhjf

Efter nedläggningsbeskedet – Coop vill bygga ny Pekås

Coop Extra stänger och istället väljer kedjan att satsa på Pekås.

Efter många tvister med kommunen gällande Coop Extra-butiken i Degerfors beslutade Coop Värmland den 19 september att lägga ned butiken.

Fri Köpenskap kunde då berätta att Coop Värmland istället planerade att satsa på lågpriskonceptet Pekås på orten. Nu står det klart att satsningen är uppdelad i två etapper varav den första omfattar en utbyggnad av den befintliga Pekås-butiken.

Nuvarande säljyta ligger på 600 kvadratmeter men enligt en färsk bygglovsansökan vill kedjan öka med ytterligare 125 kvadratmeter. Detta genom provisoriska lösningar med baracker som kopplas ihop med lagret och därmed frigör konvertering av lager till säljyta.

– Samtidigt för vi dialog med kommunen om att förvärva ett helt nytt läge, närmare Coop på de grönytor som finns ungefär 500 meter från befintlig butik. Där vill vi bygga en helt ny affärsfastighet med större yta än den befintliga Pekåsbutiken, säger Klas Olsson, kommunikationschef hos Coop Värmland till Karlskoga tidning.

Coop Värmland vill inte avslöja totalytan på den planerade nyetableringen men konstaterar att det rör sig om en större enhet än den befintliga Pekåsbutiken. När butiken skulle kunna öppna är också för tidigt att svara på.

– Först ska vi komma överens med kommunen om tomter och sen ska det göras detaljplan för området. Vi hoppas kunna presentera en konkret tidsplan i början av nästa år, så mycket kan jag säga. Det här ser bra ut, säger Klas Olsson till tidningen.

Coop Extra-butiken läggs ned den sista januari och vad som händer med personalen är inte klart eftersom förhandlingar pågår. Butikschefen har däremot gått till Karlskoga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085