23948sdkhjf

Tvisten i Degerfors är över – Coop lägger ner

Butiken läggs ner den sista januari 2020.

Fri Köpenskap har flera gånger tidigare skrivit om den utdragna kampen mellan Coop Värmland och Degerfors kommun gällande utbyggnad av torget som Coop Extra-butiken ligger intill. Efter många turer fram och tillbaka där det flera gånger sett ut som om frågan varit avslutad har Coop nu, efter att gett ett ultimatum till kommunen som inte fick gehör, tagit beslutet att ge upp och lägga ned butiken.

– Vi var beredda att satsa miljontals kronor i Coop Degerfors under förutsättning att kommunen fullföljde den beslutade detaljplanen angående Degerfors torg. Om torget inte är synligt, framkomligt och kan erbjuda entrénära parkeringsplatser finns det inte längre några förutsättningar för oss att driva dagligvaruhandel vid Degerfors torg, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander i en kommentar.

Det hela började redan 2015 då Coop Degerfors meddelade att de hade för avsikt att lägga ner om utvecklingen inte kunde vändas. Sedan dess har frågan bollats fram och tillbaka och i februari i år såg det ut som om den slutligen skulle varit avslutad. Men i slutet av augusti ändrade kommunen ståndpunkt igen och har nu valt ett alternativ som Coop Värmland inte kan gå med på.

– Vi kan inte driva förlustverksamhet hur länge som helst på en plats där det inte finns förutsättningar samtidigt som vi ska investera miljontals kronor – det har vi varit väldigt tydliga med under en lång tid. Vi kommer därför att inte att för tredje gången invänta fullmäktiges beslut i slutet av månaden som kommunstyrelsen ändå tydligt aviserat om att inte fullfölja, säger Tomas Sjölander.

I stället kommer Coop Värmland nu att satsa på att utveckla Pekås i Degerfors samt Coop Storängen i Karlskoga.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125