23948sdkhjf

30-tal Hemköpshandlare på gång med e-handel

En pilot ska startas i närtid.

I maj kunde Fri Köpenskap berätta att en intresseanmälan för Hemköps e-handelsmodell även skickats ut till handlarna. Hemköps vd Thomas Gäreskog beräknade då att de första butikerna kunde vara igång med e-handeln under kvartal fyra i år.

Läs också: Bröderna Quist tar över Hemköp Kullavik

– Vi upplever ett starkt intresse (från handlarna) att vara med i utvecklingen. Volymerna växer sakta men säkert och intresset har ökat efterhand. Tendensen är tydlig. Det pratas mycket om e-handel och allt fler kunder efterfrågar den, berättade han för Fri Köpenskap då.

Nu, ett halvår senare, är startskottet nära. Inledningsvis handlar det endast om avhämtning i butik. 

– Vi har ett 30-tal handlare som anmält intresse att pröva på vårt e-handelskoncept. En pilot kommer att köras i gång i närtid, berättar Hemköpshandlarnas ordförande Samir Cherif för Fri Köpenskap.

E-handelslösningen för Hemköpshandlarna kommer som Fri Köpenskap tidigare berättat att påminna om Icas modell men priserna mot kund blir samma oavsett butik. Kunden surfar in på Hemkop.se och beroende på var de befinner sig är olika butiker tillgängliga.

– Vi kommer börja med click & collect i liten skala, sedan är det upp till varje handlare om hen vill koppla på hämtskåp och drive thru. Möjligheterna kommer att finnas, konstaterar Samir Cherif, som också driver Hemköpsbutikerna på Linnégatan och Masthuggstorget i Göteborg samt en butik i Ellös.

När väntas ni handlare kunna börja erbjuda även hemleveranser?

– Jag tror det behövs en tillnyktring av marknaden innan vi kommer att erbjuda hemleveranser. Det är bara att titta på de stora jättarnas resultaträkning för att förstå att en lokal handlare har svårt att konkurrera där, konstaterar Samir Cherif.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094