23948sdkhjf

Ny e-handlare med elbilar: ”Återinföra lanthandeln”

Picsmart, en ny e-handelsplattform, ska sammankoppla den lokala kunden och butiken.

Att återinföra lanthandeln i modern tappning är målet för den nya e-handelsplattformen Picsmart.

Läs också: Ellastbilar till fossilfria e-handlaren Picsmart

Tjänsten fungerar så att den knyter upp sig mot flera lokala butiker och blir en helhetsleverantör på den lokala marknaden.

– Vi är en digital plattform som kopplar ihop de lokala butikerna med den lokala kunden. Vi hjälper butikerna att nå ut till kunderna på ett effektivt sätt helt enkelt, säger, säger vd:n Christopher Heybroek till Fri Köpenskap.

Plattformen lanserades under hösten och är i dagsläget uppknuten mot Ica Nära Lilla Essingen i Stockholm samt ett lokalt bageri i samma område. Men många fler butiker är på gång.

– Hösten och vintern är lite av en läro- och testperiod. Därefter kommer vi att göra en bredare lansering under kvartal 1, 2020, med nya områden och nya butiker, berättar Christopher Heybroek.

Hörnstenarna i verksamheten är:

  • Hållbarhet och miljö.
  • Lokalt engagemang.
  • Personlig kundupplevelse.

För att ta fasta på detta har företaget också inlett ett samarbete med Inzile, som ska leverera 10 eldrivna fordon, Pro4, till Picsmart under 2020.

Vi kommer att köpa in ett antal bilar av dem. Mig veterligen är vi den enda dagligvaruaktören som kommer att köra den sista milen med dagligvaror på 100 procent fossilfria transporter, konstaterar Christopher Heybroek.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.098