23948sdkhjf

Vinnarna utsedda – de får mentorstipendierna

De tre stipendiaterna till mentorprogrammet för kvinnor inom FMCG i Skåne har nu utsetts. Louise Bergqvist, Skånemejerier, Frida Thorstensson, Pågen, och Evelina Ericsdotter, Paulig, har alla fått var sin plats på programmet som startar i januari.

– Jag har en kompis som gick första mentorprogrammet i Stockholm och som rekommenderade det varmt, säger Louise Bergqvist om hur det kom sig att hon sökte.

Nätverket Ladies of FMCG delar ut stipendierna i samarbete med Fri Köpenskap och rekryterings- och konsultföretaget Academic Search International. En plats på mentorprogrammet har ett värde motsvarande 25 000 kronor.

Vid valet av stipendiater har hänsyn främst tagits till de sökandes motivering, men det har också varit viktigt att kunna matcha de sökande med rätt mentorer. Louise Bergqvist hoppas att mentorprogrammet ska ge henne inspiration och att hon i sin mentor Cecilia von Perglas på Cloetta får både ett bollplank och en likasinnad kollega som med sin erfarenhet kan ge henne vägledning.

– Då jag flyttade hem från Stockholm förra året så ser jag också fram emot att knyta kontakter och nätverka med kvinnor inom branschen och i Skåne, säger Louise Bergqvist som tycker att ett nätverk som Ladies of FMCG behövs just för att möjligheten till nätverkande.

– Ja, och för att lyfta förebilder inom FMCG och möjligheten att utbyta värdefull kunskap.

Här är de tre stipendiaterna och deras mentorer:

  • Stipendiat: Frida Thorstensson, KAM på Pågen
    Mentor: Petra Måshammar, Affärsområdeschef för Organic Food & Beauty på Midsona 
  • Stipendiat: Evelina Ericsdotter, Master Planner på Paulig
  • Mentor: Maria Rosendahl, Category- and Business Manager på Bergendahl Food 
  • Stipendiat: Louise Bergqvist, Brand Manager på Skånemejerier
    Mentor: Cecilia von Perglas, Business Unit Director Grocery på Cloetta
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141