23948sdkhjf

Prisbelönt Hemköp breddar med banklokal

Hemköp i Dala-Järna utökar sin butksyta med 160 kvadratmeter när butiken tar över tomma ytor i fastigheten som tidigare inrymde blomster- och inredningsbutiken Hjärtats Rum.

Lokalen byggdes ursprungligen för att användas som bank då Götabankens gamla fastighet fick rivas för att ge plats åt Hemköps nybygge i slutet av 1960-talet, skriver Dala-Demokraten.

– Lokalen ger oss ytterligare 160 kvadratmeter och passar oss perfekt, säger Andreas Friberg som blev butikschef 2012 och sedan 2014 också är handlare, då ett antal butiker övergick till franchisedrift.

– Under åren från 2012 har vi gått från en omsättning på 39 till nära 60 miljoner kronor så det känns helt rätt att satsa vidare på den här butiken, säger Andreas som trots den långa erfarenheten som butiksägare ännu inte hunnit fylla 30 år.

Väggar kommer att rivas in till banklokalen dit kassorna flyttas liksom den förbutik som hanterar spel, apoteksutlämning, post- och pakethantering och även en caféhörna.

– Den räknar vi också med att kunna utöka så att det också blir möjligt att köpa korv och lite annat, säger Andreas till tidningen.

Hemköp Dala-Järna fick i november förra året ett hedersomnämnande av fackförbundet Handels för isn arbetsmiljö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11