23948sdkhjf

Kunder och handlare rasar över Icas nya bonussystem

Samlade bonuspoäng försvinner vid månadsslut.

Den 1 februari gör Ica om sitt bonussystem och introducerar så kallade stammiskonton.

En av de stora nyheterna är att kunderna nu kan koppla fem valfria kort till stammiskontot. Bonusen registreras automatiskt bland alla registrerade betalkort vilket både sparar tid och underlättar för kunderna. De slipper nämligen släpa med sig Ica-kortet när de handlar.

Men greppet får nu också stark kritik av kunder på sociala medier. Många rasar över att bonuspoängen försvinner i slutet på varje månad för den som inte hunnit samla ihop 2 000 stammispoäng. Tidigare har poängen följt med till efterkommande månad.

Detta är ren j*vla stöld av bonus, att ta bort om det är under 2 000 poäng. Tror ni kunderna är dumma på nåt sätt?, skriver en användare på Facebook enligt Dagens Nyheter.

Cecilia Meldahl, chef kundrelationer hos Ica, trycker på att kunderna nu kan använda fler betalkort samt att gränsen för att få bonus sänks från 2 500 till 2 000 poäng.

Vi är glada och stolta över vårt nya lojalitetsprogram och vi har också fått väldigt många positiva kommentarer både från Ica-handlare och kunder, säger hon till Fri Köpenskap och fortsätter:

– Ica räknar med att betala ut mer pengar i bonus än någonsin tidigare.

Tidningen Icanyheter har däremot pratat med anonyma Ica-handlare som också stämmer in i kritiken.

Jag har haft en nu äldre kvinna som kund i över 25 år. Mannen har gått bort och barnen är utflugna. Hon kommer aldrig att kunna nå 2 000 poäng och kvalificera sig för bonusen, säger en handlare till tidningen.

– Min butik har många pensionärer och de handlar inte för 2 000 kronor i månaden, säger en annan.

Kommentera en artikel (5)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096