23948sdkhjf

City Gross lägger småbutikerna på is

Ska istället fokusera på stormarknaderna.

I maj kunde Fri Köpenskap berätta att City Gross planerade ett nytt butikskoncept – City Gross Convenience.

Butikerna, på mellan 700 till 1 200 kvadratmeter, skulle fungera som ett komplement till kedjans i huvudsak stora butiker i externa handelsområden. Målet var stadskärnor.

– Äntligen! Vi har jobbat på det här konceptet i två år. Det blir ett koncept som ligger bra i tiden i takt med bostadsnära butiker och ökad e-handel, berättade City Gross affärsområdeschef Daniel Forss för Fri Köpenskap då.

Ambitionen var att den första butiken skulle finnas på plats innan sommaren 2020, men nu har planerna enligt Icanyheter lagts på is.

– Vi behöver göra andra saker först och stormarknaderna är prioritet ett för oss, säger City Gross nya vd Anders Wennerberg till tidningen.

Med den starka färskvaruprofilen som City Gross har inte minst inom manuellt kött ansågs de små butikerna vara ett bra sätt att möta citykunderna. Omkring 8 000 artiklar skulle finnas i sortimentet och därutöver var planen också att erbjuda diverse kringtjänster beroende på läget. Exempel skulle kunna vara apotek, kemtvätt och digitala erbjudanden.

– Vi har tre city, city, city-lägen i Stockholm som vi tittar på just nu men inget är klart. Hur många och när de blir beror på vilka lägen vi får, berättade Daniel Forss för Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.046