23948sdkhjf

Efter rånen – Willys i Vivalla stängs redan i veckan

Rånvågen har påskyndat beslutet.

Willys i Vivalla rånades tre gånger på kort tid runt årsskiftetEfter rånen har Willys infört säkerhetsvakter under butikens öppettider och tagit bort kontanthanteringen. Men ledningen stannar inte där. Butiken stängs redan på torsdag, rapporterar Nerikes Allehanda som var först med nyheten.

– I grunden handlar det om att vi öppnat en ny butik två kilometer ifrån butiken. Den nya butiken har gått väldigt bra med många nya kunder och därför gör vi bedömningen att vi har tillräckligt med butiker i området och att den här inte bär sig. Men rånen har påverkat ändå, säger Johanna Eurén, pressansvarig på Willys, till Fri Köpenskap.

Den nya butiken, Willys Baronbackarna, öppnade den 19 september 2019 och blev Willys fjärde butik i Örebro.

Den ursprungliga planen var att efter öppningen utvärdera Vivalla-butiken, vilket vi också gjort. Den hade stängts ändå men på grund av rånen har vi valt att stänga den tidigare. Det är mycket olyckligt att en butik drabbats så hårt, säger Johanna Eurén.

Att butiken stängs tidigare görs av hänsyn till personalen.

– Ett rån är något som drabbar hårt. Det är en väldigt omskakande händelse att vara med om ett rån och inget man bara kommer över på några veckor.

Enligt Johanna Eurén finns inga planer på någon ytterligare butik i området men alla tillsvidareanställda erbjuds fortsatt anställning i andra Willys-butiker i Örebro med omnejd.

Kommentera en artikel (3)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125