23948sdkhjf

Ilskan mot Ica Stammis fortsätter – tusentals i protest

Över 5 000 har skrivit på en namninsamling i protest.

Icas omgjorda bonussystem, ”Ica Stammis” fortsätter att uppröra kunderna. Nu har över 5 000 personer skrivit på en namninsamling i protest. Det skriver Aftonbladet.

Orsaken till upproret är som Fri Köpenskap tidigare berättat att Ica förändrar sitt bonussystem där kunderna istället blir stammisar. 

Bonussystemet har många fördelar, exempelvis att upp till fem betalkort kan kopplas till tjänsten. Men för den som inte lyckas komma upp i 2 000 poäng i slutet på månaden får se sin bonus försvinna.

Detta har upprört både handlare och kunder.

"Många äldre, särskilt ensamstående, har ont om pengar och de snålar och köper mat på rabatt. För dem är en bonuscheck på 25 kronor en stor sak som gör att de kan köpa den där chokladbiten," står det i namninsamlingen.

Den senaste veckan har Ica överösts av arga kunder men enligt Cecilia Meldahl, chef för kundrelationer på Ica, finns inga planer på att förändra det nya systemet.

– Vi tar alla kunders synpunkter på allvar. Vi lyssnar in, svarar på deras frågor och förklarar hur vårt nya lojalitetsprogram påverkar dem och hur de kan göra för att få mer bonus, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

Både konkurrenterna Lidl och Coop har gjort sig lustiga över Icas nya bonussystem. Läs om det här. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08