23948sdkhjf

Efter omtvistade nedläggningen – Willys vill in i Coops lokaler

”Jag kan bekräfta att vi har varit där”, säger presschefen Claes Salomonsson.

Fri Köpenskap kunde under förra veckan berätta att att Coop Extra-butiken i Degerfors lagt ned efter en lång och infekterad strid med kommunen kring krav på upprustning av torget och fler parkeringsplatser. Läs om nedläggningen här.

Läs också: Uppdaterat: Willys öppnar ny butik i Skurup

Det har varit mycket vemod och ilska över kommunens agerande i frågan, berättade Coop Värmlands presschef Klas Olsson för Fri Köpenskap under förra veckan.

Coop håller nu på att montera ned butiken och enligt kommunstyrelsens ordförande Muris Beslagic (S) har ett första möte hållits med Axfood, vilket Karlskoga Tidning var först med att berätta om.

– Vi träffade Axfoods representanter under förra veckan. De kommer att göra en analys och presentera för ledningen i slutet av mars. Då får vi också reda på om det finns ytterligare intresse, berättar han för Fri Köpenskap.

Enligt honom pratades det om en Willys Hemma.

Läs också: Ny stor Willys-butik – öppnar 2022

– De har tittat på lokalerna och anser att dem kan vara okej efter en viss uppfräschning. Det finns ett behov av dagligvaruhandel i området, säger Muris Belagic.

Axfoods presschef Claes Salomonsson bekräftar intresset men vill inte berätta mer i dagsläget.

– Jag kan bekräfta att vi varit där och träffat kommunen. Något mer konkret finns inte att säga vad gäller såväl planer som kontrakt, säger han till Fri Köpenskap.

Enligt Muris Belagic finns ytterligare två intressenter till lokalerna. Dessa kan han däremot inte berätta mer om i dagsläget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078