23948sdkhjf

Icahandlarna får betala notan när Stammis blir dyrare

Ica ändrade sitt nya Stammisprogram i sista stund, och betalar ut mer bonus.

Kostnaden hamnar hos Icahandlarna.

Ica ändrade efter den hårda kritiken i sista stund sitt nya lojalitetsprogram Stammis, så att även de kunder som handlar för mindre än 2 000 kronor i månaden får en bonus.

”Den kund som inte når upp till gränsen på 2000 poäng i månaden, men som två månader i rad når minst 1000 poäng i månaden kommer att belönas med en bonus på 20 kronor”, skrev Icagruppen i ett pressmeddelande. Ändringen kom dagen innan det nya programmet skulle träda i kraft.

Det blir Icahandlarna som får betala kostnaden för de ökade bonusutbetalningarna, liksom de stått för huvuddelen av kostnaderna för att ta fram det nya systemet tillsammans med Icabanken och Apotek Hjärtat.

På den punkten var Icagruppens koncern-vd Per Strömberg mycket tydlig när gruppens årsbokslut presenterades i torsdags.

På en fråga från Magnus Råman, analytiker på Kepler Cheuvreux, om Ica Sverige på något sätt skulle kompensera handlarna för de ökade kostnaderna, svarade han:

– Nej, det är en investering som handlarna gör, och det kommer inte att hanteras av Ica Sverige på något sätt.

Icahandlarnas förbund, som organiserar alla Icahandlare, vill inte direkt kommentera Stammisprogrammet och kostnaderna för det.

–Driftsfrågor som Stammis ligger hos Ica Sverige och de stämmer av och förankrar med handlare i sin egen rådsstruktur, säger kommunikationschefen Eva Burén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093