23948sdkhjf

Pricer backade – stororder ger jättelyft

Pricers omsättning och vinst sjönk under det fjärde kvartalet, men orderingången ökade med över 200 procent.

Pricer, som utvecklar prisinformationssystem, redovisar ett resultat efter skatt på 19,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (25,8). Resultatet per aktie uppgick till 0:17 kronor (0:23).

Nettoomsättningen uppgick till 238 miljoner kronor (386).

Orderingången var 843 miljoner kronor (274), en ökning med 208 procent jämfört med samma period föregående år. I orderingången för kvartalet ingår en större order på cirka 625 miljoner kronor från en ledande amerikansk detaljhandelskedja, uppger bolaget.

Bruttomarginalen uppgick till 36,3 procent (20,6) och rörelseresultatet blev 24 miljoner kronor (29).

Styrelsen föreslår en utdelning om 0:80 kronor per aktie för helåret 2019 (0:60).

Pricer går in i 2020 med en "rekordhög" orderstock om drygt 730 miljoner kronor på en marknad som visar tydliga tecken på fortsatt stark tillväxt.

Så sammanfattar Pricers vd Helena Holmgren utvecklingen i bokslutsrapporten.

"Vår samlade bild kvarstår att marknadsaktiviteten är hög och att våra satsningar på försäljnings- och marknadsrelaterade aktiviteter genererat ett ökat intresse för våra produkter på flera marknader. Marknadspotentialen är fortsatt mycket stor då penetrationsgraden av ESL (Electronic Shelf Label)-system är väldigt låg och pappersetiketten fortfarande den främsta konkurrenten", skriver hon.

Helena Holmgren uppger vidare att det är för tidigt att dra slutsatser avseende coronavirusets effekter på bolagets produktions- och leveranskapacitet, men skriver att bolaget följer utvecklingen noga och är i nära dialog med sina underleverantörer.

"För leveranser i närtid har vi en tillräcklig lagernivå", skriver hon.

Under det fjärde kvartalet uppgick Pricers orderingång till 843 miljoner kronor (274), en ökning med 208 procent jämfört med samma kvartal föregående år. I orderingången ingår en större uppföljningsorder om cirka 625 miljoner kronor från en ledande amerikansk detaljhandelskedja avseende installation av Pricers system i ytterligare 450 butiker i USA under 2020, vilket bolaget tidigare meddelat.

Helena Holmgren upprepar tidigare besked om att tidpunkten för stora kundprojekt skapar volatilitet sett till både orderingång och omsättning.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078