23948sdkhjf

Coop Gotland pikar Ica Maxi: ”Utsikten behövde bli lite finare”

Har satt upp ett åtta meter långt och 2,5 meter högt reklamplank utanför Ica Maxi.

Fri Köpenskap har vid flera tillfällen berättat om den skarpa konkurrensen som växer fram på Gotland. Särskilt tydlig är den mellan Stora Coop och Ica Maxi i Visby som ligger ett stenkast från varandra.

Stora Coop Visby tog hem priset som Årets butik på Dagligvarugalan i september och Ica Maxi satsar många miljoner och blir pilotbutik för Ica Maxi:s nya koncept i samarbete med det erkända designföretaget Blink.

Nu passar Coop Gotland på att skicka en ordentlig pik till huvudkonkurrenten på andra sidan gatan. Mellan butikerna har de nämligen smällt upp ett rejält grönt plank, åtta meter brett och 2,5 meter högt. ”Det är grönare på andra sidan”, och ”handla på riktigt” står det på den sida av planket som vetter mot Ica Maxis butik.

– Vi kände att återvinningsstationen som ligger där var så tråkig, så vi ville göra den lite finare, säger Carl-Johan Stålhammar, vd för Coop Gotland, till Fri Köpenskap.

Har ni fått några reaktioner från Ica Maxi ännu?

– Nej, vi har inte hört något ännu, det har varit oroande tyst, men vi får se om det kommer någon reaktion.

Hur mycket kostar det att göra sådana här annonser?

– Vi har en bra partner på ön så det var inte alls så dyrt. Det var främst kostnaderna för skivan och trycket så det blir ju några tusenlappar men det får det vara värt.

Hur långt är det rimligt att gå i marknadsföringssyfte?

– Vi tycker att det är kul att retas lite så länge det är med glimten i ögat, sen får man ju räkna med att få lite tillbaka sen.

Fri Köpenskap har tidigare berättat om Lidls skyltkampanjer mot Coop, där de bland annat penslade Coops butik på Lidingö med reklam om Lidl. Även i samband med Netto-omställningarna har de gillat att sätta upp skyltar runtikring butikerna. Nu håller lågpriskedjan på att etablera sin första butik på Gotland, vilket tros piska igång ett priskrig på ön.

Carl-Johan Stålhammar utesluter inte att Coop Gotland kan tänkas att hämnas kring de skyltkampanjer som andra Coop-butiker på fastlandet blivit utsatta för.

– Lidl har varit mest offensiva när det gäller sånt här, så de kanske får räkna med lite payback.

När Lidl öppnade på Lidingö passade de på att skylta utanför grannen Coop.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157