23948sdkhjf

Icabutik bygger ut med ”matställe”

Ännu en Icabutik satsar på matservering. Den här gången handlar det dock inte om en Ica Maxi utan om en Ica Supermarket. Matkassen i Hallstahammar ska bygger ut för att få plats för vad handlaren Marie Söderberg kallar ett ”matställe”.

Läs också: "Vi har fem olika omfallsvinklar"

– Vi är så glada att vi är i gång, säger Marie Söderberg till tidningen VLT efter att äntligen fått bygglov för den utbyggnad på 380 kvadratmeter som planerats i fyra år.

Tillbyggnaden ska rymma det som i beslutshandlingarna kallas kafédel med kondisdiskar, men som Marie Söderberg föredrar att benämna som "ett matställe". Utbyggnaden ska också ge plats till posthantering och en ny butiksdel med kylrum och mejerivaror. Det byggs också ett nytt personalrum. Utanför kaféet blir det även en utservering under ett 74 kvadratmeter stort skärmtak, skriver VLT.

Målet är allt ska vara färdigt inom ett år.

Marie Söderberg förklarar för VLT att hon inte vill kalla matdelen för restaurang eftersom serveringen inte kommer att ha några rättigheter.

– Det här är för familjer. Det blir lite luncher, sånt vi lagar själva. Man ska kunna äta lunch eller middag här, eller bara sätta sig ned för en kaffe och en bulle.

Ica Supermarket Matkassen ingår i en våg av icabutiker som satsar på matserveringar. På kort tid har Fri Köpenskap skrivit om restaurangetableringar i Maxibutikerna i Sundsvall, Malmö och Haninge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094