23948sdkhjf

Axfood tar över omtvistad Coop-butik

Axfood, troligen Tempo, tar över Coops butik i Nävekvarn.

För en knapp månad sedan kunde Fri Köpenskap berätta om ett stort fastighetsbråk gällande butiken i Nävekvarn som Coop beslutat att stänga för att istället fokusera på den nyomställda Netto-butiken i Oxelösund.

Redan då fördes det samtal mellan fastighetsägaren Stage och Axfood kring antingen en ny Handlar’n- eller Tempo-butik i lokalerna.

Nu står det enligt fastighetsägaren klart att det kommer att bli ett Axfood-koncept, och det lutar åt att det blir en Tempo.

Två av de tre intressenterna vill ha Tempo, den sista vet jag inte riktigt säkert men de har Axfood med sig och det handlar då om Tempo eller Handlar'n, säger Gustav Åhlin, delägare i Stage till Södermanlands Nyheter.

Kontraktet beräknas skrivas nästa vecka. Fastighetsägaren har alltid varit tydliga med att de vill att kringtjänsterna som servicefunktioner med apotek, paketutlämning, ombud för Systembolaget och så vidare finns kvar. Axfood kan bemöta dessa önskemål och har dessutom många egna idéer.

– Någon vill ha möjlighet att hyra ut släpkärror, det handlar också om en större ATG-funktion och någon har nämnt pizza eller kafé. Det är mycket att tänka på, säger Gustav Åhlin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094