23948sdkhjf

Coop lägger ned Netto-butik

Netto-butiken i Tidaholm ställs inte om till Coop.

I en intervju med Fri Köpenskap i februari berättade Coop Sveriges vd Magnus Johansson att maximalt 10 butiker kommer att läggas ned som en konsekvens av Netto-affären.

Av de 163 uppköpta butikerna har Coop ställt om närmare hälften, 80 av butikerna. Netto i Angered, norr om Göteborg har däremot lagts ned samt två Coop-butiker i Ramnäs respektive Nävekvarn.

– Det är klart att det i slutänden kommer att vara någon där vi måste erkänna att det inte går, men när vi dök ned och analyserade på djupet så visade det sig att läget var mycket mer positivt än vad vi själva ens hade vågat hoppas på, sa Magnus Johansson tidigare till Fri Köpenskap.

Nu står det klart att en till butik kommer att läggas ned. Det rör sig om Netto-butiken vid Gamla torget i Tidaholm. Butiken ligger ett stenkast från en Coop-butik.

– Jag har fått besked om att butiken i Tidaholm ska stänga. Totalt berör det nio anställda. Vi har tagit kontakt med facket för att hjälpa personalen i ett nästa steg, säger Tarik Belqaid, pressansvarig hos Coop till Falköpings tidning.

Butiken planeras stänga i mitten av juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11