23948sdkhjf

Piloten klar: Logistikföretaget släpper unika e-handelsskåp

Kunderna kan beställa hem mat och andra varor oberoende av kedja.

För ett drygt år sedan kunde Fri Köpenskap berätta att Coop inledde ett pilottest med logistikföretaget Nowaste Logistics gällande tjänsten E-drop.

Sedan dess har det hänt mycket när det gäller kylda e-handelsskåp hos dagligvaruaktörerna själva men den stora skillnaden med tjänsten E-drop är att kunderna prenumererar på kylskåpen själva och därmed kan beställa mat och andra varor oberoende av kedja.

Inledningsvis beräknas det kosta omkring 500 kronor i månaden och då har kunden ett eget e-handelsskåp. På sikt kan kostnaden minska i takt med att produktionen ökar.

– Inledningsvis är det här en tjänst vi tagit fram framförallt för de som bor i villor och radhus. Skåpen står utomhus men framöver kommer det att finnas alternativ, berättar Susanne Hjorthagen, ansvarig för E-drop för Fri Köpenskap.

Skåpet har plats för fyra matkassar eller två större kartonger på max 40x60 centimeter. Därmed kan tjänsten även användas för annan e-handel istället för postombud. Kunden låser upp kylskåpet med hjälp av mobiltelefonen.

Inledningsvis är ambitionen att producera 1 000 skåp som släpps för beställning innan sommaren och levereras efter sommaren.

– Men skåpen kommer att produceras i Sverige med korta leveranstider så det kommer att gå snabbt att öka upp produktionen för att säkerställa en högre kapacitet under 2021. Vi tror att det här i ett första skede kommer att bli en populär tjänst bland personer och familjer som befinner sig mitt i livet och prioriterar värdet av sin tid högt, säger Susanne Hjorthagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.065