23948sdkhjf

Ny Kvantum-handlare in i hetluften direkt: ”Spännande och utvecklande”

Den 1 april tillträdde Johanna Isaksson som ny handlare hos Ica Kvantum i Åhus.

För ett år sedan kunde Fri Köpenskap berätta att handlarsyskonen Staffan Andersson, Eva Nilsson, och Marie Lasson valt att sälja butiken.

Nu finns den nya handlaren Johanna Isaksson på plats.

– Trots allt som pågår i världen just nu så känns själva tillträdandet fantastiskt bra. Det är spännande, roligt och utvecklande, säger hon till Fri Köpenskap.

Kan det finnas något positivt med att du tillträtt mitt i brinnande coronatider och påskhandel?

– Det hoppas jag. Kanske har man lite nya infallsvinklar som kan ge idéer hur man på ett bra sätt kan hantera situationen.

Johanna Isaksson är uppvuxen i en handlarfamilj i Överkalix. 1992 flyttade familjen till Göteborg där hennes far drev butiken på Friggagatan. Johanna Isaksson tog över butiken 2000 och sedan dess har hon varit handlare, senast hos Ica Supermarket Matmor i Trollhättan.

När hon nu tagit över Ica Kvantum Åhus blir det ett lyft både i yta och omsättning. Butiken har 2 850 kvadratmeter säljyta och nettoomsatte enligt senaste årsredovisningen 208 miljoner kronor.

– Det finns en väldig potential här. Det är en ort i tillväxt med många barnfamiljer som flyttar in. Det kommer att bli upprustningar och expansion på sikt men först handlar det om att skapa lönsamhet, så att man kan genomföra alla planer, berättar hon.

Ytan är tillräcklig menar hon, men på sikt vill hon gärna bredda färskvarorona och satsa på online. Butiken byggdes senast om 2008 och har i dagsläget ingen onlinehandel.

– Det har blivit särskilt tydligt att det behövs nu under dessa tider. Jag håller precis på att plocka en beställning helt manuellt för att hjälpa en kund som tillhör en riskgrupp. Jag tror att coronapandemin kommer att förändra köpbeteendet där många som testat för första gången stannar kvar, säger hon.

Du har inte testat Ica Pronto nu under corona?

– Nej, det är inte aktuellt för den här butiken eftersom vi har så pass höga snittköp.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078