23948sdkhjf

Willys-butik överväger väktare som ansvarar för insläpp under påsk

Att säkerställa avstånden kan bli knepigt under påsk.

Som Fri Köpenskap tidigare berättat råder en viss oro kring hur dagligvarubutikerna ska hantera det nya ansvar som man fått för att förhindra smittspridningen, nämligen att se till att kunderna håller minst 1,5 meters avstånd mellan varandra.

En av årets största försäljningshögtider, påsken, är nämligen på intåg och många väntar sig ett betydligt högre tryck i butikerna.

Vi är lite oroade för trängsel i frukt och grönt-avdelningen under vissa tider men vi vet om det på förhand så vi kommer att hålla koll. Om avstånden på 1,5 meter inte hålls kan vi bli tvungna att stoppa inflödet till butiken, berättade Göran Borg, vd hos Coop Varberg, för Fri Köpenskap under måndagen.

Hos Willys i Lyckeby överväger man nu att använda sig av väktare som släpper in kunder.

Om det blir så mycket handel att vi inte kan säkerställa att alla får sin privata sfär på 1,5 meter så måste vi stoppa inflödet. Det kan bli väktare som gör det eller vår egen personal, det har vi inte beslutat ännu. Vi har heller inte fattat beslut om att göra det, allt hänger på hur det blir, säger butikschefen Per Rohdin till Blekinge läns tidning.

Reportern: Varför tänker ni att det kan behövas väktare? Räcker det inte med er egen personal?

– Vi har levt i en hårt ansatt miljö under många veckor nu där vi kämpar hårt för att tillgodose att folk får sina varor och att slussa in kunder blir ännu en sak att göra. Dessutom kan väktare ge en signal om att man ska ta det på allvar, förklarar Per Rhodin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111