23948sdkhjf

Mathem expressöppnar nytt e-handelslager – anställer 80

Lagret blir 4 600 kvadratmeter stort.

Fri Köpenskap kunde i onsdags berätta att Mathem ökat e-handelsvolymerna med 33 procent sedan mars och hade för avsikt att vidta åtgärder för att öka ytterligare 50 procent innan sommaren.

För att skapa förutsättningar för snabb tillväxt öppnar den renodlade nätmatsaktören upp ett nytt lager i Veddesta nordväst om Stockholm tillsammans med fastighetsbolaget Corem Property Group. Lagret beräknas sysselsätta 80 produktionsarbetare och chaufförer.

Lagret blir 4 600 kvadratmeter stort och planeras vara i drift om ungefär en månad. Investeringen uppgår till cirka 15 miljoner kronor.

Vi behöver ta höjd för att många av våra nya kunder kommer att stanna hos oss även framöver, och då behöver vi säkerställa att vi också kan fortsätta att leverera till dem. Med detta lager räknar vi med att på sikt kunna utöka kapaciteten med ytterligare ca 20 procent, säger Johan Lagercrantz.

Rekryteringsprocessen är i gång och lokalerna håller på att anpassas till Mathems e-handel. Bland annat byggs ett helt nytt kylrum på 600 kvadratmeter och fem meter i takhöjd.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.188