23948sdkhjf

Ny Hemköpshandlare igång med e-handel

Hemköp Torslanda öppnar sin e-handel i morgon.

I slutet av mars kunde Fri Köpenskap berätta att Hemköp Torslanda, väst om Göteborg, var på gång med e-handel i närtid. Nu är det alltså dags. I fredags öppnade butiken för beställningar.

Butiken blir den fjärde i ordningen av kedjans handlardrivna butiker att leverera mat via nätet. Dessförinnan har Munkedal, Karlstad och Malung börjat med konceptet och ett tiotal är på gång innan sommaren.

Handlaren Thomas Axell hos Hemköp Torslanda är mycket nöjd över att äntligen få komma igång med e-handeln. I dessa coronatider är efterfrågan särskilt hög.

– Fram tills nu har vi lekt e-handel på det gamla sättet. Kunden ringer in en beställning och sedan cyklar vi hem den, säger han till Fri Köpenskap.

Från och med i morgon öppnas den riktiga e-handeln, som är en click and collect-lösning. Kunden lägger sin e-handelsorder och bokar en slottid för upphämtning. Väl på plats i någon av butikens tre särskilt dedikerade parkeringsplatser klickar kunden i på en länk i mobiltelefonen så kommer personalen ut med kassarna.

– Vi är redan i dag ett stort postombud så kunderna är vana att hämta i butiken. Vi tror på den här lösningen som vi kan göra helt gratis. Därutöver ska vi se till så att den blir så personlig som möjligt. Det handlar förstås om att vara allmänt trevlig men sedan kan man exempelvis skoja till det med någon rolig keps eller att smyga ned något trevligt kort eller en varunyhet i kassen, säger Thomas Axell.

Men under rådande omständigheter lär det nog också bli några fler vändor med cykeln.

– I dagsläget så handlar det om samhällsinsatser. Vi försöker göra allt vi kan för att hjälpa till.

I ett uppstartsskede kan den nya e-handeln hantera 20-30 ordrar per dag men Thomas Axell räknar med att dubbla kapaciteten ganska snabbt.

– Efterfrågan är väldigt hög just nu. När vi nyligen smygöppnade systemet lite snabbt för att mecka med det så tog det fem minuter innan vi hade en e-handelsorder på plats.

Med anledning av coronakrisen har Hemköp Torslanda jobbat extra hårt för att få systemen på plats snabbt.

– Jag tror att det här blir en form av brytpunkt för digital mathandel i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125