23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

"Ärtan var värd ett bättre öde"

Grundaren och chefskocken på Bärta – den gula ärtans beskyddare – har gett sig in i striden om proteinskiftet till växtbaserat.

PIA QVARNSTRÖM

Aktuell: Swedish Temptations expanderar och anställer. Det genom Bärta, nu listad centralt hos Bergendahls och Ica.

Fritidsintressen: Klättrar, rider, utövar yoga och springer.

Ålder: 38 år.

Familj: Syskon och föräldrar.

Favoriträtt: Wrap med Bärta och grönsaker.

Roligaste sysslan i jobbet: Produktutveckling.

Favoritprodukt: Bärta naturell.

Vill bjuda på middag: Anders Tegnell. Han kan behöva avkoppling.

Bakgrund: Rytmikpedagog vid musikhögskolan. Fick en slags kulinarisk uppenbarelse 2014. Startade en foodtruck med vegansk, ekologisk och fermenterad mat. Utvecklades till Bärta.

Bästa beslut: Att flytta produktionen från lägenheten i Stockholm till Karlshamn.

Förebild: Greta.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.143