"Ärtan var värd ett bättre öde"
Grundaren och chefskocken på Bärta – den gula ärtans beskyddare – har gett sig in i striden om proteinskiftet till växtbaserat.
Foto: Bärta

Pia Qvarnström experimenterade med att grodda och fermentera ärtor hemma. Nu finns en färdig växtbaserad produkt i frysdisken.
Foto: Bärta
Foto: Bärta
– Den stora skillnaden är att vi jobbar med hela ärtan. Andra producenter processar ärtan för att extrahera protein. Det, tillsammans med att vi groddar ärtan vilket ger en god smak, ska ta oss ända fram, säger Pia Qvarnström som sadlade om efter en kullinarisk upplevelse.
Bärta är på god väg. Produkten finns listad både hos Ica centralt och Ber...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Prova på-prenumeration
30 dagar för 0 kr.
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer