23948sdkhjf

Mathem inviger nytt lager – har fördubblat kapaciteten

De första leveranserna sker i dag.

Fri Köpenskap kunde i april berätta att Mathem expressöppnar ett nytt lager i Veddesta utanför Stockholm som ska underlätta den kraftigt ökande efterfrågan på nätmat.

I dag, en månad senare, tas det nya lagret i drift.

Det känns fantastiskt kul av flera olika anledningar. Först och främst att hela teamet lyckats få lagret på plats på så kort tid. Vi spände bågen rejält när vi gick ut med att vi skulle öppna det inom en månad så bara att vi klarade det på utsatt tid är en stor seger. Sedan är jag så klart mycket nöjd med den kapacitetsökning och serviceförbättring som lagret kan ge oss i Stockholmsområdet, säger Mathems vd Johan Lagercrantz till Fri Köpenskap.

Det snabba beslutet kopplas förstås till en kraftigt ökad efterfrågan av nätmat till följd av corona men Mathem ser också det nya lagret som ett långsiktigt tillskott. Lagret ökar kapaciteten i Stockholmsområdet med 20 procent.

– Totalt sedan corona har vi ökat kapaciteten från strax under 100 000 ordrar i månaden på riksbasis till 200 000, konstaterar Johan Lagercrantz efter en snabb titt i siffrorna.

Ett 80-tal medarbetare har rekryterats till det nya lagret och totalt sysselsätter Mathem cirka 500 medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082