23948sdkhjf

Mat och apoteksvaror i samma påse

Axfoodföretagen Mat.se och Apohem i samarbete.

I förra veckan meddelade Apohem att nätapoteket i höst flyttar till ett nytt lager i Årsta, Stockholm, och blir grannar med syskonföretagen Willys, Hemköp och Mat.se. Nu syns nästa konkreta exempel på Axfoods försök att hitta synergier mellan koncernföretagen.

I ett nytt pilotprojekt, som inleds i dag, ska Mat.se och Apohem testa samleveranser av mat och apoteksvaror. Mat.se kunder kan som komplement till sin beställning lägga till produkter även från Apohem. Kunderna i Stockholmsområdet får testa först.

Alla köper mat, nästan alla handlar på apotek - och alltfler gör det på nätet. Nu testar Axfoods koncernsyskon Mat.se och Apohem samleveranser av mat- och apoteksvaror, för att göra det enklare och öka värdet och nyttan för kunden.

– För oss på Mat.se är det viktigt att ligga i framkant gällande utvecklingen av e-handeln, och vi testar gärna nya och innovativa lösningar. Att samleverera och göra våra kunders vardag enklare är viktigt för oss, säger Ludvig Anderberg, verksamhetschef på Mat.se.

– Vi söker kontinuerligt efter sätt att göra det enklare och smidigare att vara Apohemkund. Att kunna lägga till våra apoteksprodukter i sin befintliga matkasse gör livet lite enklare. Dessutom får Apohempaketet åka med en befintlig leverans, vilket är bra för miljön, säger Gustav Hasselgren, vd på Apohem. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078