23948sdkhjf

Här öppnar landets största obemannade butik

Den obemannade kedjan Automat, grundad av Edvin Johansson, satsar på en ny etablering och öppnar nu sin första, och förmodligen landets största, automatiserade butik i Uppsala. Därmed tar de också upp kampen med konkurrenten Lifvs som redan har två obemannade butiker i Uppsala.

Det är Bength Pettersson och sonen Kalle Pettersson som kommer att driva den nya butiken som franchisetagare. Bength Pettersson driver idag Kandyz i Fyrislund men han har dessförinnan lång erfarenhet av branschen då han dels jobbat inom Coop, men även varit Sverigechef för den finska satsningen Happy food store.

– Det  här känns nära till hands för mig som drivit Coopbutik tidigare, det är en väldigt tekniskt intressant lösning som passar min profil som entreprenör att driva, säger Bength Pettersson till Fri Köpenskap.

Med sina 80 kvadratmeter butiksyta blir butiken på Eldkvarnsgatan förmodligen landets hittills största automatiserade butik. Sortimentet blir ungefär likadant som i vilken dagligvarubutik som helst men med vissa tillägg från lokala leverantörer. Närmaste butik är en Willys men annars är det ont om konkurrens i området och målsättningen är att kunna bli ett bra komplement till de boende.

– Utmaningarna är att kunna vara attraktiv för kunderna i området. Men samtidigt är möjligheterna obegränsade för vad man kan göra med en sådan här butik, säger Bength Pettersson.

Den nya butiken öppnar söndagen den 14 juni. Då kommer det att bjudas på fika klockan 8-23 samt demonstration för de som vill om hur butiken fungerar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062