23948sdkhjf

Hit kommer Auto_mats obemannade butiker – 30 ska upp under 2020

En öppnade i onsdags, två ska upp i november och 30 under 2020.

Det obemannade butikskonceptet Auto_mat där kunderna öppnar, skannar och betalar själva med mobiltelefonen har fått en flygande start i Ekängen norr om Linköping.

Läs också: Här öppnar landets största obemannade butik

– Det tog inte många månader innan uppstartskostnaderna betalat tillbaka sig, säger grundaren Edvin Johansson till Fri Köpenskap.

I onsdags öppnade butik nummer två i Vallastaden intill Linköpings universitet och även den etableringen har medvind. Butiken har en säljyta på 40 kvadratmeter och är enligt Edvin Johansson därmed landets största obemannade butik.

– Det är ett nybyggt modernt område med mycket studenter som snabbt tagit till sig konceptet.

Grossist till butikerna är Axfood Närlivs och genom att öka andelen emv-varor med exempelvis Eldorados produkter, har Edvin Johansson lyckats pressa prisbilden och öka snittkvittot.

Läs också: Auto_mat öppnar ny franchisebutik i centralt läge

– Många har noterat att det är ganska billigt att handla här vilket uppskattas av studenterna. Det är många som kommer regelbundet och har upptäckt att det också går att handla basen hos oss till bra priser, konstaterar han.

Handlare i den nya butiken är Edvins Johanssons mamma, Helén Persdotter, och hon är en av många som ska driva Auto_mat-butiker. Edvin Johanssons långsiktiga mål är 200 butiker inom fem år och under 2020 beräknar han kunna öppna cirka 30 butiker. Samtliga handlare enligt det nya franchiseavtalet.

– Det är en rimlig siffra om man tittar på alla intressenter. Det handlar bara om att få byggloven på plats.

Två butiker är enligt Edvin Johansson redan nu på väg att få bygglov och om allt går enligt plan beräknas de öppna i november. Det rör sig om Askeby öster om Linköping samt centrala Borlänge.

Det händer mycket nu eftersom det finns väldigt många intresserade franchisetagare. Det handlar bara om att välja ut de bästa, säger Edvin Johansson.

Hit kommer Auto_mats nästa två butiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063