23948sdkhjf

Byggstart närmar sig för unik Ica Supermarket

Butiken får cirka 1 500 kvadratmeter säljyta och byggs med bostäder ovanför.

Fri Köpenskap har tidigare berättat att handlarbröderna Stefan och Håkan Börjesson planerar en ny Ica Supermarket i Sunne. Den nuvarande butiken har 50 år på nacken och är varken tillräckligt rymlig eller anpassad till dagens köpbeteenden.

Istället planeras en ny butik med cirka 1 500 kvadratmeter säljyta och 24 bostadsrätter samt en innergård ovanför butiken. Kruxet är att nästan alla lägenheter behöver vara sålda innan bygget kan påbörjas. Men nu är det ganska nära.

– Vi börjar närma oss tio lägenheter sålda till privatpersoner och därutöver är det några som sålts till företag. Vi behöver sälja ytterligare några till privatpersoner innan vi känner att vi har vind i seglen men vi hoppas att kunna vara igång med byggandet innan slutet på året, berättar Håkan Börjesson för Fri Köpenskap.

Just nu lutar det åt att sätta spaden i marken när 20 av lägenheterna är sålda.

– Det bästa vore förstås om vi lyckats få sålt alla 24 innan, kostnaderna är ju fördelade för full utbyggnad. Men samtidigt vill vi gärna komma igång med byggandet och tänker att vi kanske kan sälja under tiden. Det tar ju strax över ett år att bygga, förklarar han.

Förhoppningen är att kunna öppna butiken hösten 2021 alternativt våren 2022, beroende på hur försäljningen och byggprocessen går.

– Vi får anpassa oss lite till hur pandemiläget ser ut, konstaterar Håkan Börjesson.

Coronautvecklingen kan också komma att justera butikens utformning.

– Efterfrågan för e-handel har ju ökat väldigt snabbt så det är viktigt att vi ser över att vi har bra med utrymmen för det. E-handelslogistiken i den nya butiken blir mycket bättre.

Utöver hämtlager för e-handel ska den nya butiken bland annat få en hamburgeria och en terrass där kunderna kan äta på plats. Förhoppningen är att omsättningen ska kunna ökas till runt 120-130 miljoner kronor.

Ica Supermarket BBB nettoomsatte 98 miljoner kronor 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11