23948sdkhjf

Coops plan efter nedläggningen – ny Pekås-butik

Efter långbänken i Degerfors vill Coop Värmland nu etablera en konceptbutik för Pekås.

Efter en lång tvist med kommunen i Degerfors stod det i september klart att Coop skulle lägga ned Coop Extra-butiken i Degerfors.

Efter avvecklingen har Coop Värmland sett en kraftig försäljningsutveckling i föreningens lågprisbutik Pekås som ligger en kilometer bort. Trycket har resulterat i en provisorisk utbyggnad men nu räcker den inte längre till.

Därför vill Coop Värmland nu etablera en helt ny Pekås-butik mellan Skolgatan och Karlskogavägen strax söder om den befintliga Pekås-butiken. En avsiktsförklaring om markförvärv med kommunägda Degerforsbyggen har tecknats och förhoppningen är att kunna etablera en ny butik med en totalyta på cirka 1 250 kvadratmeter.

Om planen går igenom innebär det att ytan dubbleras jämfört med den tidigare butiken. Förändringen av detaljplanen beräknas ta cirka ett år.

Vi tror fortfarande på Degerfors som handelsplats. Nu har vi en bra dialog med kommunen och vi hoppas därför att vara igång med nybygget redan under nästa sommar, säger Tomas Sjölander, vd för Coop Värmland.

Butiken som Pekås har i tankarna är en konceptbutik som ska stå modell för framtida omställningar av övriga 14 Pekås-butiker runtom i Värmland.

– Det känns bra att förhoppningsvis kunna öppna vår första konceptbutik i Degerfors där vi redan är mycket etablerade på marknaden och samtidigt skapa förutsättningar för att bli ännu starkare, säger Pekås vd Tony Carlsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078