23948sdkhjf

Icahandlarnas förbund investerar 200 miljoner i fastighetsbolag

Icahandlarnas förbund investerar 200 miljoner kronor i det Varbergsbaserade fastighetsbolaget Fortinova. 

Läs också: Ny chef för Icahandlarnas medlemsservice

Fortinova grundades 2010 och äger fastigheter längs västkusten motsvarande ett värde om cirka 1,8 miljarder svenska kronor. Som ett led i den fortsatta expansionen planerar bolaget för en notering på Nasdaq First North Premier Growth Market inom tolv månader.

Nu har bolaget säkrat över 200 miljoner kronor i en riktad nyemission inför den planerade noteringen. Investeringen görs av Icahandlarnas förbund och likviden från investeringen kommer huvudsakligen att användas till fastighetsförvärv.

– Fortinova är ett attraktivt bolag med bra tillgångar och en tydlig strategi med inriktning mot bostäder i västra Sverige, som möjliggör en stabil avkastning och exponering mot växande städer. Vi ser fram emot ett långsiktigt och betydelsefullt ägande i Fortinova, där vi stöttar bolaget i arbetet mot en notering och i den fortsatta tillväxtresan, kommenterar Jakob Pettersson, investeringsansvarig på Icahandlarnas förbund.

Icahandlarnas Förbund är en välrenommerad, långsiktig fastighetsinvesterare och en mycket välkommen aktieägare i Fortinova, menar Anders Johansson, vd på Fortinova.

– Icahandlarnas förbund tillför både kapital och erfarenhet och stärker Fortinova ytterligare i den framtida tillväxtresan. Den genomförda placeringen är ett styrkebesked i rådande marknadsklimat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093