23948sdkhjf

Klart med Netto i Värmland – fyra butiker ställs om och två läggs ned

Två av butikerna blir Coop och två blir lågprisbutiker under Pekås varumärke.

Efter att Coop ställt om över 100 butiker på ett halvår är det nu också klart vad som händer med Nettobutikerna i Värmland. Förhandlingarna mellan Coop Värmland och Coop Butiker och Stormarknader är klara och har resulterat i att fyra butiker ställs om och två läggs ned. 

Läs också: De blir butikschefer på omställda Netto-butikerna

Att Nettobutikerna i Säffle och Karlskoga avvecklas kommer inte som någon stor överraskning eftersom personalen i de respektive butikerna sedan tidigare varslats om uppsägning. Båda butikerna är redan stängda.

Nettobutikerna på Strand och Råtorp i Karlstad kommer däremot att återuppstå som Coopbutiker när de öppnar igen. I Kristinehamn och i Skoghall ställs butikerna i stället om till lågpriskonceptet Pekås. I Skoghall, strax söder om Karlstad, får det som följd att Pekås flyttar från sitt nuvarande läge i centrum till den före detta Nettolokalen strax intill.

– Övertagandet betyder att vi kommer åt mycket attraktiva lägen på fyra strategiska platser och vi är mycket nöjda med uppgörelsen, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson.

I Coop Värmlands lågprissatsning inom ramen för dotterbolaget Pekås ingår även planer på att bygga en helt ny butik mellan Skolgatan och Karlskogavägen, strax söder om den befintliga Pekåsbutiken i Degerfors.

Omställningen av de fyra Nettobutikerna inleds under sensommaren och beräknas vara klar lagom till julhandeln. I och med övertagandet av verksamhet kommer cirka 30 Nettomedarbetare att erbjudas anställning hos Coop Värmland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096